Ons
sterk
verhaal

Het verhaal van NV Groep Pauwels begint in 1979. Stefaan Depaepe start een eenmanszaak op, gespecialiseerd in elektrische installaties voor bedrijven en woningen. Snel daarna groeit de onderneming uit tot een uiterst betrouwbare partner inzake sleutel-op-de-deur-bouw en horeca. Stelselmatig breidt het assortiment uit, en staat de zaak bekend als de oplossing voor elk aspect van interieurinrichting voor winkels, horeca en particulieren.
NV Groep Pauwels
1987
Deze eenmanszaak vloeide in 1987 over in NV Groep Pauwels, een overkoepeling voor verschillende ondernemingen. De focus wordt sinds dan verlegd naar de opbouw van openbare gebouwen zoals scholen, gemeentehuizen, rusthuizen, bibliotheken en musea.
B&R Bouw en Renovatie
1991
In 1991 wordt onder de koepel van NV Groep Pauwels, de onderneming B&R Bouw en Renovatie opgestart. Het wordt een totaalonderneming van ruwbouwconstructie tot compleet afgewerkte woningen en gebouwen. De daaropvolgende jaren ervaart Bouw en Renovatie een zeer sterke groei inzake personeelsbestand, omzet en afgewerkte projecten.
Trends Gazelle award
2001
2007
Enkel jaren daarna ontvangt Bouw en Renovatie zes jaar op rij (2001 – 2007) de “Trends Gazelle award” voor snelst groeiende bedrijf.
Familiebedrijf / Bemepro
2007
2008
NV Groep Pauwels groeit uit tot een familiebedrijf wanneer ook de zonen Mathias Depaepe en Gregory Depaepe hun weg vinden naar de bouw- en ondernemingswereld. In 2007 start Mathias eerst op de werkvloer van Bouw & Renovatie, om een jaar later het nevenbedrijf "Bemepro" op te starten. Bemepro zal in de jaren daarop uitgroeien tot een toonaangevend productiebedrijf gespecialiseerd in prefabbeton elementen en maatwerk in metaal.
Windowproject
2011
Gregory zal in 2011 het nevenbedrijf "Windowproject" uit te grond stampen, een productiebedrijf gespecialiseerd in aluminium ramen en deuren. Ook deze groeit uit tot een gevestigde waarde binnen de bouwsector met een zeer rijk portfolio aan gerealiseerde opdrachten.
B&R realisaties
2011
In 2011 wordt onder de koepel Groep Pauwels NV "B&R realisaties" opgericht. Deze vennootschap spits zich vanaf dan toe op het ontwerp en ontwikkeling van vastgoedprojecten voor de private markt. Kwaliteitsvolle woning en appartementsbouw zijn hierbij de corebusiness met intussen bijna 100 afgeleverde kwalitatieve wooneenheden op de teller.
Bemepro
2011
Bemepro verhuist zijn volledige productie naar de gloednieuwe site te Menen Oost. Een nieuw terrein van 7000m² wordt in gebruik genomen, wat een verviervoudiging wordt van de productieruimtes om zo Bemepro klaar te stomen voor een uitdagende groei en toekomst.
Bemepro/Windowproject
2017
Beide bedrijven bereiken alweer een nieuwe mijlpaal met ingebruikname van bijkomende productiesite te Menen Oost. De totale productiesite wordt zo opgetrokken tot maar liefst 12.000m². De metaalafdeling van Bemepro neemt zijn intrekt in gloednieuwe afzonderlijke bedrijfsgebouwen. Windowproject verdubbelt zijn werkplaatsen.
Windowproject
2018
Windowproject neemt trots zijn intrek in hun gloednieuwe burelen op de site te Menen Oost, zo komt administratie en productie dichter bij elkaar voor een betere samenwerking.
B&R Bouw en Renovatie
2018
Mathias Depaepe neemt de dagelijkse leiding over bouwbedrijf B&R en tegelijk ook de volledige Groep Pauwels. Het transformatie- en investeringsplan treedt in werking om het bouwbedrijf en de volledige groep klaar te stomen voor een boeiende en uitdagende toekomst.
B&R Bouw en Renovatie
2021
Het team van Groep Pauwels en in bijzonder B&R bouw en renovatie vieren met nodige trots het 30-jarig bestaan van de onderneming. Deze mijlpaal werd uitbundig en in stijl gevierd met het volledige personeelsbestand en hun gezin door hotel af te huren in Phantasialand.
Vascoda
2021
Groep Pauwels werd versterkt met de voorlopig laatste bijkomende onderneming onder de koepel. Vascoda is een startup voortvloeiend uit eigen expertises van de groep, die zich specialiseert in outsourcing van buitenlandse technische tekenaars voor de Benelux markt. Een ervaren team werd opgezet te India (Pune), aangevuld met een coördinatieteam in België. Dit is opnieuw een sterke aanvulling op de expertise van Groep Pauwels NV.

Heruitgevonden

Na herschikking van de interne bedrijfsstructuren en grote investeringen, is het bedrijf opnieuw “heruitgevonden” en klaargestoomd voor de toekomst. Binnen deze herschikking heeft Mathias Depaepe intussen de leiding overgenomen over de volledige NV Groep Pauwels.

oneindig streven naar absolute kwaliteit en service

Vandaag is NV Groep Pauwels, een verzameling van vijf compatibele ondernemingen die zich samen ontpoppen tot een bouwgroep van A tot Z, die een brede waaier aan bouwproducten kan aanbieden aan z’n diverse klantenbestand. De familiale waarden, gecombineerd met een oneindig streven naar absolute kwaliteit en service maakt dat deze ambitieuze bouwgroep de ideale partner is voor al uw projecten.